1. The kailashnath Temple at Ellora was constructed by 

    Ans : Rashtrakuta king Krishna

 2. Who designed the Indian parliament Building ?

Ans : Herbert Bekar

 3. Thukaram belonged to

Ans : Maharashtra
 
4. Name the first king in the world who introduced prohibition
Ans : Ashoka
 
5. Which country is called constitution Research Society?
Ans : Greece

 
6. The custom of Johar prevailed among the women of 
Ans : Rajputs

 7. When did Alexander the great visited India?
Ans : 326 BC
 

 8. Indus valley civilization period was

Ans : 3000-1500BC
 

9. Who were the architects of Indus Valley Civilization?
Ans : Dravidans

 10. Mohenjodaro and Harappa are now in 

Ans : Pakistan

www.Bharatkakhajana.com